Калната кампания срещу Бедечка или как „крадеца вика дръжте крадеца“

Подкрепата, която я няма

През последната седмица кампанията на лобито, което упорито се опитва да накара старозагорци да му купят квартал засилва натиска върху всеки, който е за парка. Агресията стигна до там, че в един момент хората започнаха да се чудят за какво всъщност е референдума – за парка, или за хората, които подкрепят запазването му? Постоянно се обяснява какви били природозащитниците, какви интереси имали, от кого били платени и т.н. Вадят се от сто кладенеца вода, само и само да не се говори директно за парка.

В един доста грозно манипулиран материал, публикуван в сайта на ТВ Стара Загора, са се опитали да извадят няколко твърдения извън контекста, в отчаян опит да очернят хората, които защитават парка:

Твърди се, че „Запазете Бедечка“ са присвоили подкрепата на ТД „Сърнена Гора“, понеже няма решение на управителния съвет, с което да се заяви подкрепа. Тази толкова проблемна подкрепа обаче стои заявена на тяхната Facebook страница, докато пиша този текст. Буквално часове след публикуването на материала в сайта на телевизията, в социалните мрежи започна вълна от недоволство заради информацията, че членове на ТД „Сърнена Гора“ са били заплашвани по телефона заради подкрепата си за каузата. Информация, която не беше опровергана.

Следващата манипулация беше подкрепата на фен клуба на „Берое“, за която също се твърди, че „Запазете Бедечка“ са присвоили – отново нищо невярно.

Eто и публикацията на „Запазете Бедечка“:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А относно прегърнатата кауза…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мащабната кампания продължава с все сила – всеки, който открито подкрепя парка, бива притискан, сплашван и тормозен – било то директно или чрез преките си висшестоящи. И това от една група хора, които за пред обществото обясняват, как работят в негова полза, как всъщност са за парка, но просто нямат желание. Реално единствените, които имат комфорта официално да изразят позиция, са една малка група противници на парка. Скоро ще разгледаме и тях – тези, които открито вървят срещу интереса на старозагорци.

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Калната кампания срещу Бедечка или как „крадеца вика дръжте крадеца“

  1. Мариана Русенова says:

    Твърдо заставам зад каузата да запазим парк Бедечка и за идните поколения. Знам как изглежаше преди години и моите деца играеха на воля. НЕ на унищожаване на природата!

  2. Alex says:

    В предвид, че сме един от градовете с най-мръсен въздух, наистина няма никаква логика да унищожаваме природа, която пречиства въздуха ни.